roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 272829 ..... 147 148 Înainte ›
0
28-02-2010, ora 13:44
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Belatris, am gasit in Bucuresti, la o farmacie din Crangasi.
0
28-02-2010, ora 13:53
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
nu stiu cum enu gasiti isotrexin.. eu am gasit in ultimul an.. in orice farmacie m-am dus de la noi din bucuresti.. si am fost de vreo 4-5 ori de 2 ori in caeeasi farmacie pe giurgiului.. dupa aia. dona m-i s epare din spate de la unirii... alta dinspre progresul pe giurgiului si una la o farmacie dintr-un dasta comercial nu maistiu ce era.. carefour sau cora... deci se gaseste...
0
28-02-2010, ora 16:20
belatris
Nu este medic/terapeut
belatris
Am tenul uscat, luceste si nu pot deschide gura mare din cauza tenului..e de rau?
0
28-02-2010, ora 16:51
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
se mai intampla.. da cu niste crema hidratanta.. de la avene.( daca iei roaccutane acuma)...
0
28-02-2010, ora 17:02
belatris
Nu este medic/terapeut
belatris
Mersi.. Nu iau roaccutane deocamdata, dermatologul a spus sa incerc asa apoi cu roaccutane, ma va ajuta mai mult.
0
28-02-2010, ora 20:47
myham
Nu este medic/terapeut
myham
poti incerca si crema hidratanta de la roche posay chiar hidrateaza bine tenul..
0
01-03-2010, ora 00:49
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
dar se pare ca daca nu iei roaccutane.. nu lua nimic hidratant.. si nici un fel de crema... ca iti vei inrautati acneea...
0
02-03-2010, ora 15:42
georgy_24
Nu este medic/terapeut
georgy_24
giglia am fost la doctor si mi-a prescris sotret 10 mg iar dupa o luna fata mea era perfect curata...a doua cura am incercat-o cu roaccutane(sotret nu se mai gaseste)..si s-a intamplat la fel, tenul se curata rpd.iau roaccutane pt k stiu sigur k este bun...am incercat cateva solutii dar nimic..imi trec azi iar a doua zi revin, in acelasi loc.am inceput o cura cu drojdie de bere dar mom niciun rezultat si de aceea o sa revin la roaccutane.:/
0
02-03-2010, ora 16:02
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
georgy... daca faci o luan roacutane.. o luna lapte de cangur... o luna sortrett.. o luna calcaie de meduza... dupa aia iar o luna roaccutane.. niciodata nu-ti vor trece cosurile. ia cura completa de roaccutane. nu conteaz aca ti-au disparut dupa o luna.. aia nu se numeste vindecare..
0
02-03-2010, ora 22:52
belatris
Nu este medic/terapeut
belatris
O prietena a luat roaccutane o luna jumate si i-a disparut acneea si avea foarte foarte grav, fata ei arata oribil, avea cosuri mari, chisturi.. Nu mai are nimic, are un ten superb. A luat pastilele doar o luna jumate, atat!! Si a trecut un an sau mai mult, si tenul ei a ramas la fel, un ten perfect..
0
03-03-2010, ora 02:33
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
belatris.. prietena ta minte... cu nerusinare:D... a da.. si nu iti e prietena daca te minte :).. nu exista asa ceva.. nu teoretic ci stiintific e demonstrat ca nu se poate... iar daca asa ceva s-a intamplat o fi fost din cauza ca probabil din cauza unei mari fericite coincidentze. a disparut cauza acneei odata cu roaccutane.. sau probabil era in prioada adolescentei si o fii fost spre sfarsitul activitatii hormonale.. iar chestiile astea cu ca a luat o luna si gata peste 5 ani e ok.. sunt basme.. legende..
0
03-03-2010, ora 18:12
georgy_24
Nu este medic/terapeut
georgy_24
sotret mi s-a prescris cand am fost prima data la control, acum nu mai este pe piata, roaccutane l-a inlocuit.nu am putut sa reiau tratamentul cu roaccutane deoarece nu sunt in tara iar aici fara prescriptie medicala nu ti-l da la nicio farmacie si d aceea am incercat drojdia de bere pt k mi-a dat-o d la farmacie.o sa merg la control sa vedem ce o sa-mi dea dak o sa reiau cu roaccutane.vroaim sa specific doar k imi trec f rpd cand iau roaccutane, bineinteles ca efectul nu dureaza o vesnicie:(
0
03-03-2010, ora 20:39
lexlex19
Nu este medic/terapeut
lexlex19
Buna...iau si eu roaccutane de 3 saptamani, si am observat ca toate cosurile sunt uscate, am avut un fel de eruptie cand mi-au aparut d-alea cu cap patrat ma rog...dar acum chiar pun mana si mai simt vreo 2-3 pungi sub piele, cand alta data eram plin. Problema mea este ca de dimineatza cand folosesc un sapun de bebelusi, mi se usuca fata la modu ca imi apare un fel de pojghitza alba in juru gurii, nasului si un pic pe obraji. O sa incerc crema aia de la avene. Pt problema tuturor cu buzele, va recomand un singur balsam de buze. Nu va mai pacaliti cu nivea si toate rahaturile. Luati-va balsam de buze de la neutrogena cu formula norvegiana d-aia:). e vreo 15 lei dar te tine...
Inca ceva, pt cei care vor sa inceapa tratamentul cu roaccutane, duceti-va la un doctor. Eu iau acum a doua oara roaccutane pt ca prima oara dupa vreo luna de tratament am intrat intr-o depresie aiurea rau. Pt a evita chestia asta de obicei se ia si un vitamax pe zi impreuna cu roaccutanele. La mine a functionat; Oricum, aveti grija.
0
04-03-2010, ora 01:39
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
da lexlex19.. iti dai seama ca trebuie ca toata lumea sa consulte un doctor.. inainte de a lua roaccutane.. dar nu ca din cauza ca apare depresia.. depresia nu apare din cauza medicamentului.. si asta e o legenda.. depresia apare la cei cu acnee.. care oricum aveau depresie inainte de a lua roaccutane din cauza cosurilor.. si probabil ca din cauza ca vad ca nu le trece sau ceva de genu intra intr-o depresie si mai mare.. iar cei care s-au sinucis dupa ce au luat roaccutane.. nu s-au sinucis din cauza medicamentului.. ci din cauza ca le-au aparut din nou cosurile.. dar normal ca cei care striga sus si tare ca sinuciderile au avut loc din cauza medicamentului.. n-au avut acnee nici macar o zi din viata lor sa stie cum te simti cand ai monstruozitatile alea pe fatza..
0
04-03-2010, ora 13:33
belatris
Nu este medic/terapeut
belatris
Vladone, deci.. avea chisturi pe fata cosuri foarte urate crede-ma.. Apropo, sta exact langa mine, casa ei e lipita de a mea, o vad zilnic si nu m-a mintit. Stiu cand a inceput si cand a sfarsit tratamentul. 90 de pastile a luat..:).. Tenul ei e frumos..perfect..si a trecut un an si ceva..

Imi dai si mie id-ul tau sa vorbim mai multe?.. daca vrei..?
0
04-03-2010, ora 21:07
sieucavoi
Nu este medic/terapeut
sieucavoi
salut..trebe sa incep si eu tratamentul sapt viitoare..ma cam sperie prospectul ca pe toti de altfel..creca am citit vreo 20 d pag din toate postarile pe forum si asta m-a speriat si mai tare :))...imi cam tremura tot cand aud de explozia aia..tinand cont de faptu ca am urmat un tratament cu doxicilina vreo luna jumate mi s-au tras buboaiele acum mai ies dar mai putine si am ramas cu semne multe si rosii..deci o sa am probleme mai mari sau o sa inceapa sa fie mai bine?(tratamentu a fost dat de un doctor)..multumesc si sper sa fie bine pt toti :)
0
04-03-2010, ora 21:15
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Explozia aia, daca vei avea parte de ea, va trece; unii au avut, altii nu. Important este efectul final, dupa ceva tratament.

Incearca sa mananci cat mai dietetic in perioada asta, a tratamentului, sa eviti grasimile. Totodata sa eviti si soarele si sa urmezi sfaturile medicului... si bafta multa! o sa fie bine!:) si nu uita de analize!
0
04-03-2010, ora 21:20
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
In legatura cu acea explozie, mie mi-a spus medicul cum ca ar fi ceva normal, iti ies toate cosurile, toate impuritatile, si astfel ti se curata tenul.Deci ar fi o chestie benefica:) Acum ma gandesc, daca n-am avut parte de acea explozie, inseamna ca n-au iesit impuritatile?? hmm...
0
04-03-2010, ora 21:22
sieucavoi
Nu este medic/terapeut
sieucavoi
ahh am uitat ceva...fac sport..mult baschet..il mananc pe paine..e viata mea in fiecare zi antrenament..deci cu regimu nush cum sa fac..plus ca sunt si umpic cam fomist :)..doctorita mi-a spus ca nu am nici-o restrictie la mancare..doar sa nu fac excese de cioco fast-foo etc...deci? o sa apara usturime si faze pt ca transpir mult sau ceva de genu asta? multumesc :)
0
04-03-2010, ora 21:26
michelle29
Nu este medic/terapeut
michelle29
Salut ttuturor! Stiu ca n-am mai scris de mult, dar voiam sa va spun ca sunt super-fericita. Am terminat roacc. in ianuarie si am tenul din ce in ce mai frumos. N-am avut decat mici sangerari ale mucoasei nazale si piele si buze foarte usacate. Eu, sub control strict medical, incurajez pe toata lumea sa-l ia, daca este sanatos, sigur. Vladone si eu am o prietena ca si belatris si este adevarat ca se poate face o "terapie de soc" cu roacc in doaua luni sau mai putin, dar cu doze faorte mari si medicul nu sfatuieste, dar daca pacientul este sanatos tun si vrea.Ma rog e chestie de principii si riscuri. Va pup si bafta tuturor. Sa fiti frumosi si buni.
0
04-03-2010, ora 21:32
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
uf, faci si sport... sa te mai informezi si de pe alte siteuri, -*

Auzisem ca de la Roaccutane in combinatie cu miscare fizica, mai ales de performanta, pot aparea dureri musculare, la oase etc...

Am mai gasit acum niste stiri referitoare la Roaccutane, mai mult contra -*

Si inca ceva: transpiratia nu face bine acneei...

Bafta multa!

(*modificat de administrator)
0
04-03-2010, ora 21:34
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Michelle, ma bucur tare mult pt mine!!! yupyy! bravo! ai scapat!

Te rog mult, daca imi poti spune, cu ce produse te intretii, mai ales in perioada asta, de dupa tratament? Mersi
0
04-03-2010, ora 21:35
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
pt tine*ma bucur
m-a luat entuziasmul pe dinainte
0
04-03-2010, ora 22:20
walkaway
Nu este medic/terapeut
walkaway
sieucavoi:si eu joc fotbal foarte des si dupa fiecare antrenament sau joc, ma dor oasele si muschii foarte tare a 2 zi debia ma dau jos din pat, si giglia ai dreptate transpiratia nu face deloc bn la acnee, cred ca ar trebui sa ma las de sportul asta:)).
0
04-03-2010, ora 22:20
sieucavoi
Nu este medic/terapeut
sieucavoi
dada..cam nasol...pff si ce sa fac acusa ma las de 9 ani de munca :-s?e trist..sper sa treaca numa cosurile si sa am buzee uscate ca altfel o sa fie cam nasol...oricum ms giglia..o seara placuta noapte buna.
0
04-03-2010, ora 22:26
sieucavoi
Nu este medic/terapeut
sieucavoi
si al doilea articol e vai si amar...ms oricum..ii dam cu sportu inainte walkaway ca ala ne face corpu bine..si ii dam si cu roacc ca ne face fata bine si gata..tresa fim optimisti nu?...noapte buna ;))
0
04-03-2010, ora 22:59
myham
Nu este medic/terapeut
myham
si eu fac miscare insa nu am avut nici o problema, nu stiu daca aveti neaparat dureri de la roaccutane, pot fi si alte cauze...
0
05-03-2010, ora 01:32
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
in legatura cu transpiratia nu stiu ce sa zic... de fapt cam nimeni nu stie ce sa zica..e cam dubios la mine.. cand traspir de la footbal.. urmatoarele zile fatza m-i lumineaza si tenul este mai putin gras. iar cand imi traspira fatza de la sala de fortza.. parca ma irit putin si fatza se ingrasa.. oricum.. poate e doar in mintea mea... oricum din ce imi aduc eu aminte.. e ca sportivii din liceu nu prea aveau acnee... pe langa majoritate acare mai aveau cateva cosuri...,.. deci sportul face bine organism si la ten per total...
0
05-03-2010, ora 10:05
michelle29
Nu este medic/terapeut
michelle29
Buna Giglia! Mersic...pentru ca te bucuri...In legatura cu ce m-ai intrebat despre produsele de intretinere, mie mi-a dat medicul pe langa gelul de demachiere:Pulcral gel; pentru seara o masca tip gel: zindaclin gel; si pentur zi: o crema de la NeoStrata cu vitamina C si E si, bineintelespotectorul solar de la avene. Mi-a spus sa nu mai ies niciodata din casa fara protector solar. Cam atat.sper sa te ajute la ceva.A.nu stiu sigur daca se numesc chiar asa cremele si in tara, pentru ca eu locuiesc in afara tarii, dar in principiu cred ca denumirile se aseamana, daca nu chiar coincid. Pupici.
0
05-03-2010, ora 22:47
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Citat din prospectul Roaccutane:

"Ce trebuie evitat:

Deoarece in timpul tratamentului cu Roaccutane au fost observate dureri musculare si articulare, trebuie manifestata grija pentru reducerea activitatii fizice intensive in timpul tratamentului."

Tot in prospect scrie si de dermabraziune, trebuie evitata in timpul si cel putin 6 luni dupa tratament!

Ar trebui sa recitim prospectul, apar chestii noi:))
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 272829 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •