Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 134135136 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
07-08-2014, ora 23:47
daria10
Nu este medic/terapeut
daria10
da sAnti trebuie sa mergem mai departe eu sper sa fi fost ultima data cand mai merg la medici sa ma tot caut de una si alta pt ca asa nu pot trai o viata linistita si clar nu scap de panica dar sti e teama aia puternica adac e aia sau aia si fuga la doctori tu cum esti acum mai ai ameteala frica etc?eu sunt ok sper ca dumnezeu sa ma ajute sa imi revin odata pe o linie stabila si sa numai am recaderi desi acum voi ramane vreo 5 luni singura iubitul meu pleaca din tara si sti cum e incep gandurile dar tre sa fiu tare asta e te pup
0
08-08-2014, ora 14:11
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Ce fac fetele? Eu dupa 2 zile cam molesite, azi ma simt cam ametita.Mi-am luat cumintica Cipralexul 1 si 1/2, si Rivotrilul. Astazi am de gand sa merg la Biserica! Cred ca este ceva bun sa ma spovedesc(pt prima oara in viata mea).
Doctora mi-a spus ca trebuie sa ma simy 100% bine dupa 1 luna de Cipralex si Rivotril...insa.nu prea este asa!
0
08-08-2014, ora 14:16
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Mai am si urechile infundate de vreo 3 zile.nah...Daca ar fii de la raceala, nici nu stiu daca am voie sa iau Nurofen, Paracetamol...etc...Doctora este in concediu si nici nu o pot intreba.
Va pup cu drag si va doresc zile mai bune.:)
0
08-08-2014, ora 19:30
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Vanda, poti sa intrebi medicul de familie ce poti lua ptr raceala sau citesti pe prescriptiile medicam.dar eu cred ca ai putea lua.nu cred ca trb sa stai bolnava doar ptr ca iei anumite pastile.sau incearca sa scapi de raceala cu naturiste.
Stai linistita ca toate trec.si mai ales daca doctorita a zis ca o sa fii bine inseamna ca stie ea ce face.nu cred ca esti primul caz pe care il trateaza.doar ca medicamentele actioneaza in felul lor.important e sa ai rabdare.stiu ca ai vrea sa scapi odata de toate problemele dar nu trec asa peste noapte.cu timpul o sa fie din ce in ce mai bine.
Toate cele bune tuturor si un weekend placut fara incidente :)
0
08-08-2014, ora 20:46
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Dragele mele...va anunt ca astazi, pe la orele 19 am avut un atac de panica de toata frumusetea pana acum 20.30.O ora si jumate de atac continuu.si asta la FIX 1 luna de cand am inceput tratamentul cu Ciprales si Rivotril. Oare era normal sa mai am atac de panica? Si asta, tocmai azi, cand vroiam sa merg la biserica...Credeti-ma ca sunt disperata, dezamagita...iar eu care tocmai credeam ca merg spre bine...
0
08-08-2014, ora 20:58
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Sunt convinsa ca nu am sa mai fiu un om "normal" toata viata si voi trai mereu cu frica atacurilor.ganduri negre care ma obsedeaza, frica de moarte, de boli...+ atacurile... URATA stare.numai cine trece prin asa ceva ma/ne poate intelege. Sunt asa dezamagita fetelor.
0
08-08-2014, ora 21:01
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Calmeazate. De ce nu ai luat un calmant? Nu te panica ca ai avut unu..se poate si sub tratament si eu am patit la fel dupa 3 saptamanii nu e capat de tara. Am mers inainte oricum nu e ceva nou doar ai mai trecut prin asa ceva.
0
08-08-2014, ora 23:14
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Va multumesc din suflet dragii mei ronicolle si cristi...acum sunt ok dupa 2 1/2 de rivotril. O seara buna...:) Va pup
0
09-08-2014, ora 11:29
ancageo30
Nu este medic/terapeut
ancageo30
Vanda, trebuie sa te linistesti si sa incerci sa nu mai reactionezi asa, daca iei tratament asta nu inseamna ca nu mai pot aparea atacurile.
Si ce daca a venit atacul, asa cum a venit asa a si plecat.
Data viitoare sa aplici tehnica panic away.Mult curaj.
0
09-08-2014, ora 12:43
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Da Anca, am aplicat-o...l-am chemat dar nu prea mult:(. Dezamagirea ca a aparut iar a fost foarte mare.speram ca totusi...sa nu mai vina... Si azi ma simt cam naspa ametita, ma trec transpiratiile.si ma doare capul. Ma simt si putin agitata.nu prea sunt buna de nimc azi.dar, totusi o sa incerc sa spal. Va pup pe toti si pe toate, dragii mei:)
0
09-08-2014, ora 21:15
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Fetelor/baietilor da-ti-mi si mie un sfat. Aceste atacuri de panica si stari de rau pe care le-am avut in ultimile 2 zile...ieri si azi...or fi de la marirea dozei de CIpralex de la 10 mg la 15 mg..or fii reactii adverse??? Ar trebui la continui cu 15 mg sau sa revin la 10mg? In paralel iau Rivotrilul, iar eu marind doza de Cipralex am luat tot 1/2 DIM cu 1/2 SEARA de Rivotril. Trebuia sa iau mai mult Rivotril? Doctora mea vine pe 20 din concediu.si nu stiu ce sa fac..SA mai rezist cu 15 mg.dar imi este groaznic sau sa revin la 10mg de Cipralex?
0
09-08-2014, ora 21:47
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Teoretic nu ar trebui sa ai reactii adverse deoarece corpu sa obisnuit. Nu te mai panica...uite eu am fost ok toata ziua am fost prin mall, am condus masina, am stat pe afara toata ziua la 8 am intrat in casa cu o ameteala grava...deci inca nu sunt ok 100% dar nici ma las influentat la prima chestie care apare si eu am parti din zi cand mai apar o transpitatie, o palpitatie, o durere pe aci pe dincolo o ameteala. Fi tare si mergi inainte.
0
10-08-2014, ora 14:28
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Merci Cristi...dar am avut 2 zile naspa rau la rand.
0
10-08-2014, ora 15:51
gabone77
Nu este medic/terapeut
gabone77
vanda, doza uzuala de cipralex este de 10 mg/zi si poate creste pana la 20 mg/zi. citeste lista de efecte adverse si vezi care sunt, este putin probabil sa ai aceste manifestari de la medicament mai ales ca el incepe sa isi faca efectul cam dupa 2-4 saptamani de cand incepi sa il iei. mai degraba vezi ce te nemultumeste la viata ta, daca mediul in care lucrezi sau traiesti este nociv, daca persoanele din jurul tau te afecteaza negativ si incepe sa faci schimbari, o sa observi cu timpul ca vei incepe sa te simti mai bine facand si ceea ce iti place, sau eliminand elementele toxice din viata ta (persoane, actiuni, obiceiuri) si inlocuind cu altele pozitive. nu iti pune speranta doar in pastile, viata nu e doar atat iar fericirea si starea de bine nu vin de la sine ci trebuie provocate si aduse inapoi in viata ta, adu-ti aminte ca nu ai fost mereu asa deci nu va trebui sa fie rau nici de acum inainte pt toata viata ta. poate nu ar strica sa vizitezi si un psiholog o data la 1-2 saptamani.
0
10-08-2014, ora 19:16
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
M.am enervat fantastic... Am scris un mesaj de pe telefon si când să.l postez nu ştiu pe ce am apăsat şi am iesit de pe forum si am pierdut mesajul. Asa ca tenul sa fac un rezumat. Vanda pe cate luni ţi. A dat tratamentul, ?zic sa încerci şi un psiholog. In rest lucrează si cu psihicul. Învaţă.l ca totul odată fie bine, ca nu se poate întâmpla nimic rău si dacă oricum se întâmplă nu eşti singura, totul se poate rezolva si o sa fii bine din nou.
Toate cele bune.
0
10-08-2014, ora 19:19
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Buna tuturor.ce mai faceţi, ceva noutăţi? Care cum se mai simte?
Vanda ce vroiam sa te întreb de mai multe zile...de cat timp ţi s-a dat tratamentul?cum zice gabone nu ar strica sa ajungi si la un psiholog, asta dacă îţi permiţi financiar. Măcar de câteva ori, sa înveţi mai multe despre anxietate, cum poţi să o indepartezi din viata, cum sa eviţi un atac de panica si câteva tehnici de relaxare. Eu cred ca am mers vreo 11 luni la o dr psiholog care făcea şi terapie bowen.Am dat multi bani într-adevăr, ma duceam o data pe săptămână şi rar la doua săptămâni dar uite ca după vreo 8 luni după ce am încheiat şedinţele tot ma simt bine... Se mai întâmplă ca o data la câteva luni sa mai am si eu o noapte alba din cauza panicii dar trec cu uşurinţă peste pentru ca nu ma mai sperie aceste episoade.in acel moment mai iau cate jumătate de xanax(o cantitate infima) sau chiar unul întreg si gata... A doua zi îmi caut deja activităţi si uit de anxietate.abia aştept să văd cum e după un an după ce am încheiat şedinţele. Sa vad la ce perioade mai apar atacurile si in funcţie de asta o sa ma hotărăsc dacă mai merg la psiholog sau nu.
Important e sa te ţii şi de tratament, nu cred ca se dau degeaba, au si ele beneficiile lor dar după ce ai încheiat cu ele nu tenta sa te mai gândeşti că mai ai nevoie de ele. Trebuie sa te gândeşti la anxietate ca la orice boala... De ex... gândeşte-te ca ai fost răcită, ai luat un tratament si ţi.a trecut. Ai terminat pastilele, eşti sănătoasă şi te poţi bucura din nou de viata. Asa ca trebuie sa te apuci sa lucrezi si cu psihicul... Ştiu că e greu, eu ma lupt zi de zi cu gândurile dar câteodată câştig si ma trezesc ca stau in pat si ma relaxez si nici gând de panica., ipohondrie, gânduri ciudate... Nimic., pur si simplu îmi trăiesc viaţa.

Si încă ceva... Nu mai trebuie sa facem din asta o tragedie, sunt bolnavi cu boli incurabile sau stau la pat si se roagă pentru încă o zi.noi, sa zicem bine merci ca avem soluţii si tratamente si avem mai o viata înainte.o sa fie mai bine, o sa avem si momente rele dar cu sau fără anxietate viata este formata si din momente grele si din momente fericite. Nu înseamnă că dacă nu apărea anxietatea in vieţile noastre atunci aveam o viata in roz, tot mai existau probleme. Totul ţine în modul in care reactionam noi in fata anumitor situaţii. Cred ca asta trebuie sa învăţăm în principiu.
Toate cele bune tuturor.asta e mesajul recuperat.
0
10-08-2014, ora 19:27
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Multumesc pt sfat Gabone, insa nu ma asteptam, ca la o luna de cand am inceput tratamentul, si totul mergea bine, sa ma simt atat de rau 2 zile...
0
10-08-2014, ora 21:56
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Da Ronicolle, ai perfecta dreptate. Multumesc pentru incurajari.Esti o scumpa! Te pup si te iubesc..sa vedem cum mi-o fi maine...
0
11-08-2014, ora 15:21
santi
Nu este medic/terapeut
santi
buna tuturor

am o intrebare in legatura cu niste simptome cu care ma confrunt

seara, inainte sa adorm tresar usor si ma trezesc imediat, imi tresare fie tot corpul, fie numai o mana sau un picior, nu mi se intampla in fiecare seara numai in serile cans sunt stresata, panicata

azi mi s a intamplat si ziua, cand statea la tv, sa mi zvacneasca piciorul stang

s a mai confruntat cineva cu asa prob????pana acum un an cand au debutat anxietatea si depresia nu aveam astfel de prob
0
11-08-2014, ora 15:29
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Santi. Eu am avut la inceput treaba cu tresaritu care era foarte enervanta ca nu puteam sa adorm dar a tinut cateva zile cred ca vro 2 dar ziua niciodata asa mai mi se zbate cate un muschi dar nu o mana sau un picior.
0
11-08-2014, ora 15:34
santi
Nu este medic/terapeut
santi
buna cristi si ms pt raspuns
nu se zbate piciorul, pur si simplu a tresarit pt o fractiune de secunda, cans sunt stresata mi se intampla mai des, simt si o apasare pe piept, trec printr o perioada mai stresanta acum

eu nu am urmat niciun tratament pt anxietate si depresie
la debutul simptomeleor anul trecut mi am facut toate analizele si au iesit bune
0
11-08-2014, ora 16:00
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Posibil sa fie doar un simptom al anxietati...si cea cu apasarea in piept la fel.
0
11-08-2014, ora 19:26
neyyy
Nu este medic/terapeut
neyyy
Buna tuturor :) !
As avea nevoie de un sfat de la dumneavoastra, desi nu particip activ la conversatii, urmaresc acest subiect in fiecare zi si observ ca sunteti multi care va sprijiniti si ma bucur !
Problema mea este ca astazi m-am simtit foarte urat, ameteli stare de confuzie, cam all inclusive am fost astazi, dar acum spre seara a inceput sa am o durere de cap si de vreo ora a inceput sa imi curga sange din nas, se opreste apoi iar ii da drumul..si tot asa...eu as can tinde sa merg la urgente, dumnevastra ce ziceti ?
Tin sa precizez ca am vizitat de multe ori serviciul de urgente si parca ma simt un pic rusinat sa merg din nou..dar nici sa stau asa acasa nu pot :(
Va multumesc frumos ! Toate cele bune !
0
11-08-2014, ora 19:34
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
@nevy: iti recomand sa mergi de urgenta la un medic daca apar sangerari! Orice sangerare trebuie tratata cu seriozitate, chiar daca vremea caniculara poate influenta mult starile noastre. Poate ai probleme cu tensiunea sau cu factorul de coagulare. La spital iti vor face analize si iti vor spune care-i problema. Chiar daca ai mai fost 'in vizita' la spitale datorita anxietatii, nu cred ca ai mai fost cu sangerari si ti-au spus 'nu ai nimic, du-te acasa!' Asa ca n-ai de ce sa-ti fie rusine si du-te!
0
11-08-2014, ora 19:38
neyyy
Nu este medic/terapeut
neyyy
Va multumesc frumos doamna Cristina Stoian ! Nu am mai avut asa sangerari pana acum !
O seara minunata !
0
11-08-2014, ora 19:46
Psihologie, Bucuresti, sector 1
cu placere neyyy! Chiar daca nu ai mai avut sangerari pana acum, nu te culca pe-o ureche si du-te la un spital. Pt ca indiferent ca e usoara sau nu sangerarea, ea exista si reprezinta un simptom al unei probleme ce trebuie diagnosticata. Ai incredere, ca probabil nu-i ceva grav, dar e bine de stiut despre ce e vorba. Si momentul cel mai potrivit sa afli e tocmai acela in care inca ai sangerari.
1
11-08-2014, ora 21:05
vanda09
Nu este medic/terapeut
vanda09
Ronicolle, scuze acum am observat ce m-ai intrebat. Tratamentul cu Cipralex si Rivotril l-am inceput pe 8 iulie(acum o luna). Am vorbit astazi cu asystenta sefa a doctorei mele si mi-a spus sa nu mai iau Cipralex 1 si 1/2 dimineata(eventual sa iau unul dimineata si 1/2 la pranz) daca nu pot nici asa sa iau doar unul.Starile de rau, cica, ar fii fost din cauza maririi dozei de Cipra.
Si astazi m-am simtit asa si asa.am luat un singur Cipralex si ieri si azi dar ameteala, senzatia de instabilitate continua.si atunci ma panichez pentru ca mai toate atacurile mele au inceput cu ameteala. Azi am avut si o tensiune de 8, 1 cu 4.5. Si acum spre seara palpitatii cu toate ca nu am stat in soare.ahhh si oricat de obosita as fii mi-e frica sa dorm la pranz.
Apropo de asta, SANTI...mi-e frica sa dorm la prinz pentru ca, atunci cand a debutat anexitatea la mine, aveam tresaririle de care vorbesti tu. Ba un picior, ba o mana, ba ma trezeam tresarind la cel mai mic zgomot. De cand am inceput tratamentul nu am mai tresarit...cred ca din cauza Rivotrilului. Asa ca tresaririle sunt pe sistem nervos...din cauza fricii, strsului banuiesc.Eu as incerca in locul tau sa iau ceva pentru linistire seara.Palpitatii nu ai, Santi? Dupa ce tresari nu ai si palpitatii? Cred ca stresul a atins cota maxima la tine, daca ai inceput sa tresari.
0
11-08-2014, ora 21:24
santi
Nu este medic/terapeut
santi
revin cu intrebarea

vi s a intamplat vreodata sa stati linistiti la tv si sa simtiti cum va zvacneste pt o fractiune de secunda un picior(a tresarit, s a ridicat putin de pe pat si a cazut la loc)??

acum am vazut mesajul tau vanda

si la mine tot asa a debutat anxietatea maxima, cu tresariri inainte de somn, nu mai dormeam noptile din cauza asta

in timp, m-am linistit si au disparut dar nu in totalitatea
in zilele cand sunt stresata si ganditoarea ziua noaptea sigur o sa tresar si tot asa, fie o mana fie un picior, fie tot corpul dar acum stiu ca nu mi fac rau si adorm dupa 2, 3 tresariri

acum trec printr o perioada mai stresanta, indusa de mintea mea anxioasa, recunosc dar nu ma pot aptine

astazi in schimb, nu dormeam, ma uitam la tv si mi a tresarit piciorul, cred ca mai pateam asta si inainte de anxietate dar nu dadeam importanta acum insa m a panicat total
0
11-08-2014, ora 21:32
santi
Nu este medic/terapeut
santi
paliptatii nu am, in schimb cand sunt stresata si sunt de cateva zile, simt o apasare pe piept

am avut o saptamana plina de stres, durei menstruale neobisnuit de intense, s a inrosit un ochi si m am tot gandit ce sa fie, am stat stresata ca cine stie ce am si a culminat azi cu tresaritul piciorului ziua, fara sa dorm ca dc era noaptea eram invata ca sa mor de frica
0
11-08-2014, ora 22:39
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Dar pe cate luni ţi-a dat tratamentul vanda?pe 3 sau pe 6 luni?e bine ca se implica activ dr ta in legatura cu tratamentul si ţi-lai modifica in funcţie de cum te simţi tu.eu urăsc să merg la medici mai alea la cei din spitale... E mult mai bine la privat.cand am fost la spital la psihiatru cred ca am stat 4 ore la coada si aveam si starea de panica... Ca sa ma întrebe în 5 mine ce mi s-a întâmplat şi să se comporte cu mine ca si cum as fi fost nebuna. Nici nu m-a lăsat să vorbesc prea mult si deja eram data afara pe uşa.
Santi ar fi bine sa iei nişte magneziu si calciu ptr tresariri si încearcă să faci mişcare.iar cu senzaţie de presiune pe piept azi am avut-o si eu dar cred ca am exagerat cu cafeaua si eram si la munca si eram cam stresata. Parca nu-mi mai reveneam.eram încordată si simţeam nevoia sa îmi întind spatele sa ma mai relaxez. Dar a trecut si Maine nu mai beau cafea sa vad cum e.
Acum nu trebuie sa luam in seama orice, ca asa ar trb sa ne gândim numai la boli si numai la rău.asa e organismul uman, mai scârţâie, mai doare cate ceva doar nu suntem roboti.
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 134135136 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul