Tratamentul individualizat al insomniei

51 comentarii 1 2
5
01-07-2010, ora 03:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
P.P.S. - Am intrat întâmplător pe acest topic şi aşa am observat de faptul că am uitat să scriu ce v-am promis :-)
0
01-07-2010, ora 16:29
dddd
Nu este medic/terapeut
dddd
Salut Nick,

Multumesc pentru raspuns, sunt interesat de exercitiu, beau in continuare ceai de ventrilica pentru colesterol, tinctura de talpa gastii nu am mai luat ca am un ceai care contine si asa ceva, in schimb am momente cand ma simt bine cand nu.Ma doare rau spatele coloana, umerii, se lasa pe mana, , de durerea in piept tot nu am scapat si sunt disperat, de fapt de aici mi se trage si starea proasta pe care o am.Luna viit.vin la Buc.sa fac Rmn si voi trece si pe la Doamna Dr.Iliescu.Cred ca durerile astea le am si de la spondiloza pe care o am si insomniile si toate starile astea de tot.Intr-o zi nu aam mai putut am avut un atac de panica urat si am luat un xanax de 0.5 si ma pus pe picioare dar evit cat pot, nu mai stiu ce sa zic.am fost la o doctora in ziua aceea si mi-a spus ca pot sa mor subit pe nevroza cardiaca (spasmele inimii)etc si mi-a pus capac.Am evitata sa ma mai enervez palpitatii nu am mai avut decat cateva extrasistole.Si uite si tu hal de doctor.Am momente cand ametesc imi amortesc mainile, respir greu, dar pun pe seama spondilozei.vedem dupa rmn.Imi e frica sa dorm ca fac infarct, ma trezesc intre2-4 adorm la loc, am momente cand ma trezesc odihnit momente cand sunt varza.Iti multumesc pt.tot daca mai ai ceva sfaturi le primesc cu drag.

Cu stima,
Ionut
5
21-07-2010, ora 21:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Ionuţ,

După cum v-am mai spus şi în mesajele anterioare, cele postate în cadrul altui topic, dar şi prin intermediul unor e-mail-uri, mare parte din manifestările dvs. au ca bază de plecare dizarmonia energetică. Dacă doriţi să ştiţi unele răspunsuri cu privire la starea dvs. de sănătate, vă rog să mergeţi la un consult la d-na prof. dr. Ana Maria Iliescu. Dânsa vă poate ajuta atât la capitolul diagnosticare, cât şi la capitolul tratare (vă poate ajuta şi la corectarea comportamentului mentalo-psiho-spiritual, şi nu numai, pentru a vă determina să aveţi un comportament sanogen - un comportament care se înscrie pe aceeaşi lungime de undă cu sănătatea, per ansamblu; care stimulează sănătatea).
În ceea ce priveşte exerciţiul, voi face tot posibilul să vi-l expediez în următoarea perioadă de timp (via e-mail).
Până ajungeţi la medic, indiferent de competenţa şi abordarea / deschiderea terapeutică a acestuia, trebuie să faceţi efortul de a gândi cât mai pozitiv. Gândirea pozitivă trebuie să fie primul pas făcut, în vederea regăsirii echilibrului pierdut.



Toate cele bune!
Cu mult respect,
Nick
0
22-07-2010, ora 18:54
dddd
Nu este medic/terapeut
dddd
ok.astept.merci mult!!!!!
5
26-07-2010, ora 14:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
:-) Mulţumesc pentru faptul că sunteţi extrem de înţelegător.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect şi iubire creştină,
Nick
0
19-04-2011, ora 20:55
maria68
Nu este medic/terapeut
maria68
buna ziua.am insomnii de 5 ani am folosit nenumarate tratamente am fost la pshiolog psihitru am luat tratament homeopat, ceaiuri din plante naturale si multe altele.pana anul trecut rezistam fara sa dorm dar de anul acesta e din ce in ce mai rau, nu mai stiu ce sa fac ca sa pot dormi.la ultimul medic psihiatru la care am fost mia zis ca sunt "UN CAZ DE DUS LA PARIS, SAU SA FAC ANESTEZIE GENERALA CA SA POT DORMI"va rog ajutatima.astept raspuns
0
02-07-2011, ora 22:13
cata70
Nu este medic/terapeut
cata70
salut!IMI CER SCUZE dar am o problema cu somnul de mai mult timp. NU STIU cu ce sa incep;poate ma ajuti! cred ca am atacuri de panica si acestea sint generate de lipsa de somn daca nu dorm seara e jale adica a doua seara! am fost la psihiatru si mi -a dat cipralex si xanax dar nu am luat decit xanax rar .dorm de la el dar nu ma odihnesc si imi este frica de dependenta pe care o cauzeaza.nu stiu poate poti sa ma ajuti, poatenu am fost coerent dar cred ca am aceste atacuri din cauza nesomnului .multumesc mult!
0
02-07-2011, ora 22:21
cata70
Nu este medic/terapeut
cata70
ps.mr MICK. AM COLESTEROLUL MARE HIPERTENSIUNE IAU ATACAND DE 16 mg pe zi
0
04-07-2011, ora 12:03
cata70
Nu este medic/terapeut
cata70
pardon acest mesaj era pt MR.NICK scuze eram foarte obosit
5
05-07-2011, ora 12:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Maria68, insomnia de tipul celei de care suferiţi dv. este foarte gravă.
Vă rog să-mi oferiţi mai multe detalii despre suferinţa dv. (aţi trecut printr-o psihotraumă înainte de a începe să aveţi probleme cu insomnia?; nu dormiţi absolut deloc, sau dormiţi decât puţin, în reprize, având un somn agitat, superficial, totalmente neodihnitor?; v-aţi făcut analize medicale la sânge şi la unele organe interne? dacă da, ce analize v-aţi făcut şi care au fost rezultatele lor (hemoleucogramă, markeri endocrini, tomografie craniană sau orice altceva); aţi avut vreodată grijă şi de sufletul dv., hrănindu-l cu post şi rugăciune şi curăţându-l prin spovedanie la duhovnic?).
_

Indiferent de răspunsurile pe care mi le veţi da, trebuie să ştiţi că insomnia de care suferiţi dv. are o cauză profund spirituală, fapt pentru care singurul "medicament" care vă poate ajuta cu adevărat se numeşte DUMNEZEU.
În acest sens vă rog să ţineţi cont de tot ce veţi citi în rândurile de mai jos.
Faceţi tot posibilul să aveţi un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea trupului şi a sufletului - funcţia fizică (aveţi grijă de trupul dv., folosindu-l doar în scopuri pozitive), funcţia mentalo-psihică (aveţi grijă de gândirea şi sentimentele / emoţiile dv., menţinându-le cât mai mult pe lungimea de undă a pozitivismului) şi funcţia spirituală (aveţi grijă ca gândurile, cuvintele şi faptele dv. să nu vă îndepărteze de Dumnezeu, ci să vă apropie) şi cultivaţi-vă zilnic voinţa de a vă ajuta semenii aflaţi în diferite necesităţi, după putinţa dv., chiar şi doar cu un zâmbet, o mângâiere, un cuvânt, o rugăciune sau o cană cu apă.
----------*
Citiţi-l în întregime. Cercetaţi-vă conştiinţa în linişte şi încercuiţi direct pe îndreptar păcatele pe care le-aţi făcut. Mergeţi la preotul duhovnic al dv. cu îndreptarul pe care aţi identificat şi încercuit păcatele făcute cu gândul, vorba şi fapta, direct sau indirect, voluntar sau involuntar, cu ştiinţă sau fără ştiinţă (dacă nu aveţi un duhovnic, faceţi-vă) şi spovediţi-vă corect şi complet, spunând toate păcatele încercuite, fără să ascundeţi în mod voluntar vreun păcat, din cauza ruşinii sau din alt motiv; împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă dezlegare; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin, cu credinţă şi răbdare, folosind o pravilă de rugăciune ca aceasta:
----------*
Daţi Sfinte Liturghii, Sfinte Masluri şi acatiste pentru însănătoşirea dv.!
Rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; mâncaţi o bucăţică de anafură, dimineaţa, pe stomacul gol, după care beţi aghiazmă mică, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă. Tămâiaţi o dată pe săptămână casa în care locuiţi, cumpăraţi-vă o cruce sfinţită, cu lanţ, şi purtaţi-o la gât, şi luaţi-vă şi mir sfinţit (daţi cu el pe frunte o dată pe zi, în zilele când sunteţi curată trupeşte).
Într-o singură expresie, apropiaţi-vă de Dumnezeu mai mult decât deja sunteţi, dacă sunteţi; pentru binele dv.!
După cum aţi observat NICIUN medicament nu vă ajută, fapt pentru care ar fi indicat să credeţi în ce v-am scris şi să puneţi tot în practică.
De asemenea, consultaţi un medic specialist în terapia cu esenţe florale Bach.
_

Vă doresc însănătoşire grabnică şi mă rog pentru dv.!

(*modificat de administrator)
5
05-07-2011, ora 12:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Cata70, consultaţi-vă cu medicul dv. curant şi cereţi-i avizul pentru a vă administra următoarele suplimente alimentare:
_

❶ Omega 3 superconcentrat, 2 gelule pe zi, una după micul dejun şi una după cină, timp de 3 luni de zile, zilnic.
----------* Suplimentul cu omega 3 este foarte bun atât pentru insomnie, cât şi pentru reducerea colesterolului LDL, ca de altfel şi pentru stabilizarea tensiunii arteriale.
❷ Acid alfa lipoic, 2 capsule pe zi, administrate cu 30 de minute înainte de micul dejun şi de cină, pe stomacul gol (una înainte de micul dejun şi una după cină!).
----------*
❸ Sleep Optimizer, o capsulă cu 30 min-1 h, seara, înainte de culcare, în primele 3 zile; după cele 3 zile se măreşte doza la 2 capsule, administrabile în acelaşi mod. Nu conduceţi maşina şi nu lucraţi cu utilaje după administrarea acestui supliment alimentar.
----------*
_

ATENŢIE! Sleep Optimizer NU se administrează în combinaţie cu niciun medicament psihiatric!
NU puneţi în practică schema terapeutică de mai sus fără a primi acordul medicului dv. curant!
Însănătoşire grabnică.

(*modificat de administrator)
0
05-07-2011, ora 13:12
cata70
Nu este medic/terapeut
cata70
mr nick iti multumesc tocmai am fost la analize am colesterolul 423 nasol de tot si mi a dat un tratament pt depresie foarte. multe medicamente iti multumesc pt mesaj am sa intreb medicul curant apropo iti recomand sa vezi filmul rusesc ostrov 2006 inca o data iti multumesc.PS si eu merg la biserica dumineca si cred ca am si incercari din partea lui D-ZEU ASTA E LE ACCEPTAM CU DRAGOSTE SI II DAM SLAVA PT TOT oricum toate sint cu un scop.
0
18-07-2011, ora 15:03
valyro_83
Nu este medic/terapeut
valyro_83
Ma numesc vali si eu sufar de insomnie si orice am luat ma trezesc obosita si somnolenta chiar epuizata iau acum arnica natrum carbonicum dar degeaba am un somn agitat uneori adorm la 3 dimineata si dorm 3-4 0re indiferent de cate pastile pe plante iau.de fapt diagnosticul meu este de oboseala cronica dar ce este ciudat ca pe timpul zile iau vitamine si minerale si in loc sa imi revin ma ia somnul fara sa iau nimic altceva si adorm instantaneu nu dorm mult jumatate de ora dar tot obosita ma trezesc daca fac efort mare ma apuca aboseala incepe sa ma ia emeteala nu mai pot sa ma concentrez si trebuie sa ma intind in pat si sa astepe sa imi revin in unele zile ma trezesc atat de confuza ca nu sunt in stare de nimic nu ma pot concentra zici ca sunt beata si nu iau somnifere ci totul natural si nu ma trezesc odihnita casc toata ziua si nu am chef de nimic si asta dureaza de doi ani dupa ce am nascut fetita trebuia sa merg la munca dar nu sunt in stare dorm pe mine in unele zile am o somnolenta de fapt o epuizare care nu imi trece cu nimic si nu pot nici sa dorm si trebuie sa merg la acupunctura multi zic sa nu mai dorm ziua dar mi se face rau de obosela ma intind langa copil si adorm si cand ma trezesc tot obosita sunt si nu ma pot concentra cu greu fac o mancare si am grija de copil cate o data vreau sa merg si eu in vizita undeva la rude sau la plaja si refuz pt. ca nu stiu ce ma astepta de la o ora la alta stau mai mult pe acasa mai ies la plimbare dar sunt chioara de somn ma spal pe ochi de 10 ori pe zi ca sa rezist pana seara si seara cand sa dorm de oboseala nu pot incep sa iau pastile cu valeriana dar uneori pot sa iau si 10 ca tot rau dorm am tot feluri de cosmaruri mai ales ca sunt operata de cezariana sau ca sunt violata si chestia cu violul nu stiu de unde vine ca nu am avut probleme de acest fel si nu mai stiu ce sa iau ca sa dorm si eu si sa ma trezesc odihnita si sa nu mai imi fie somn ziua cu cafea nun incerc ca nu are nici un rost este o epuizare psihica care dureaza de 2 ani va rog sa imi raspunde-ti daca puteti cu ce a-si putea sa mai incerc am uitat sa va zic ca noaptea urinez des si ma apuca si niste scaune si pana nu se potolesc nu adorm va multumesc si astept raspuns
0
25-07-2011, ora 18:07
nesomn
Identitate neconfirmată
nesomn
Ati incercat sa luati legatura cu cineva care stie mai multe despre tulburarile somnului? Simptomele descrise apar intr-o sumedenie de afectiuni, mai obisnuita fiind apneea obstructiva in somn. O idee ar fi sa luati legatura cu un pneumolog si sa efectuati o polisomnografie sau macar o poiligrafie.
5
02-08-2011, ora 07:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Cata70, cu multă plăcere.
Dacă hipercolesterolemia dv. se asociază cu o creştere şi la nivel de trigliceride, suferiţi de DISLIPIDEMIE.
Mulţumesc pentru recomandare. Am văzut filmul Ostrov! :)
Mă bucur că mergeţi regulat la Sfânta Biserică. Să mergeţi în continuare şi să priviţi încercările ca modalităţi prin care deveniţi mai înţelept, mai experimentat, mai smerit, mai înţelegător etc. Continuaţi să le acceptaţi cu dragoste - încercările - să-I mulţumiţi Lui pentru ele, pentru că ele sunt îngăduite doar oamenilor iubiţi de El, şi să învăţaţi din ele tot ce se poate învăţa de factură pozitivă. Toate vin cu scopul nobil de a disciplina comportamentul şi de a purifica sufletul ♥
Vă recomand să vă achiziţionaţi şi să citiţi această carte: Rostul pătimirilor. Vă va ajuta foarte mult!
----------*
Luaţi tratamentul prescris de medicul dv.!
_

Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Nick

(*modificat de administrator)
5
02-08-2011, ora 07:47
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Valyro_83, insomnia dv. are o cauză multiplă, una organică şi alta spirituală.
Cauza organică ar trebui să vă fie investigată, identificată şi tratată de un medic orl-ist sau unul neuro-psihiatru, cu ajutorul unor teste serologice, prin prelevarea şi analizarea unor mostre de sânge, în scopul determinării unor deficite sau surplusuri de substanţe, şi cu ajutorul unui examen precum polisomnografia, aşa cum bine a menţionat şi user-ul nesomn.
Documentaţi-vă cu privire la polisomnografie:----------*
Consultaţi medicul!
Cauza spirituală, pe de altă parte, o cauză aproape omniprezentă în toate tulburările de somn, poate fi investigată, identificată şi tratată doar prin apropierea de Dumnezeu, fapt pentru care vă rog să citiţi sfaturile oferite dnei Maria68 - sfaturi postate exact cu privire la acest aspect, într-un mesaj anterior de-al meu, în cadrul acestui topic (îl puteţi găsi puţin mai sus!).
În concluzie, insomnia dv. trebuie şi poate fi tratată mergând pe 2 planuri: planul medical şi planul spiritual, în acelaşi timp, nu separat, cu credinţa că totul va fi bine.
Vă doresc însănătoire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
0
19-03-2012, ora 11:31
cevabun
Nu este medic/terapeut
cevabun
Nick, Cum poti sa ma ajuti cu o anamneza completa pt stabilirea unui tratament homeopat( sau acupunctura?
5
22-03-2012, ora 01:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate/Stimată drule/dnule/dră/dnă cevabun, chiar dacă aş intra în posesia anamnezei dv. complet elaborate, tot nu aş putea să vă stabilesc un tratament homeopat, de vreme ce NU am competenţa necesară (am competenţă în fitoterapie, chiar şi gemoterapie, nu şi în homeopatie unitară, nici atât în acupunctură).
Vă pot ajuta indirect homeopaticamente sau acupuncturopaticamente, ca să spun aşa, doar recomandându-vă un medic homeopat sau un medic acupunctor, aflat în vecinătatea spaţiului dv. locativ (o astfel de recomandare v-o pot face doar după ce-mi veţi indica localitatea în care domiciliaţi!), la care dv. să mergeţi la un consult. În acest sens, al recomandării respective, dacă doriţi, aştept un răspuns din partea dv.
Îmi cer iertare pentru faptul că nu vă pot ajuta direct!
Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
06-01-2013, ora 12:50
adriangtd
Nu este medic/terapeut
adriangtd
salut! problema la mine pare fara sfarsit am incercat orice homeopate naturiste clasice orice tratamente peste tratamente la psiholog etc. problema la mine este ca desi nu prea am de ce sa-mi fac griji serviciu etc nu am genul acsta de probleme totusi nu reusesc sa adorm oricat de obosit as fi si uneori sint foarte foarte obosit
0
26-06-2014, ora 09:31
irinuca77
Nu este medic/terapeut
irinuca77
Sufar de insomnie de aproximatic doi ani. In acesti doi ani am luat rivotril, am incercat sa renunt la el insa nu pot dormi deloc. Stiu ca pulsatilla, ca si celelalte remedii, sunt mai multe dilutii (nu stiu daca exprimarea e corecta). CH15, 30, 200... Stiu ca trebuie sa merg la un medic homeopat dar am vazut sfaturile dr nick si mi-au placut.
0
23-12-2018, ora 10:31
Yyy86
Nu este medic/terapeut
Yyy86
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutați cu sfaturi cu privire la tratarea insomniei. Soțul meu( 34 ani) are insomnie de vreo 2 săptămâni. S-a declanșat inainte de o ședința la care trebuia sa participe in interes de serviciu. De atunci, in fiecare seara ia somnifere însă, dimineața ( deși a dormit cu ajutorul pastilelor) se trezește mai obosit decât a fost cu o zi inainte. Am încercat și valeriana, melatonina, ceai de tei, mușețel, tinctura de valeriana, păducel însă nu au nici un efect. Pe timpul zilei nimic nu ii mai trezește interesul, este trist și se gândește mereu ca nu va dormi. A fost la psiholog, dar fără rezultat. Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul