Nutriție
Cercetătorii sugerează că un anumit tip de zaharid conținut de legumele cu frunze verzi favorizează digestia. Acest zaharid hrănește bacteriile bune din intestinul nostru care se ocupă de digestie, neutralizând bacteriile rele. ...
Un studiu publicat recent în jurnalul Appetite a analizat relația dintre consumul uzual de ciocolată și funcția cognitivă la adulții incluși în Maine-Syracuse Longitudinal Study (MSLS), inițiat în anul 1975....
În urma unui studiu calitativ realizat recent (2016) cu sprijinul Consiliului Australian pentru Educație și Cercetare, s-a identificat o asociere între alimentația sub nivelul optim recomandat, inclusiv nerespectarea unui orar al meselor, și riscul d...
Un studiu recent publicat în Journal of Agriculture and Food Chemistry a descoperit o asociere între aportul crescut de sare din dietă și afectarea hepatică. Acest studiu a analizat efectele expunerii la un aport excesiv de sare asupra morfologiei ...
Pentru a determina posibilele cauze ale stagnării creșterii la copii, un grup de cercetători din cadrul unor universități de prestigiu, Universitatea Johns Hopkins (Baltimore), Universitatea de Medicină (St. Louis) și Universitatea din Malawi, au col...
Prin intermediul unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences s-a putut analiza mecanismul neuronal prin care consumul de alimente bogate în zaharuri și grăsimi saturate modifică comportamentul alimentar....
Un studiu recent publicat în jurnalul Appetite sugerează că aportul moderat de ciocolată este asociat cu o îmbunătățire a funcțiilor cognitive, independent de alte obiceiuri alimentare....
Un studiu recent publicat în JAMA Pediatrics (The Journal of the American Medical Association Pediatrics) a stabilit o asociere între consumul prenatal de pește al mamei și accelerarea procesului de creștere în copilărie, inclusiv între aportul exce...
Un studiu recent cu privire la riscurile colesterolului provenit din dietă asupra sănătății, realizat în cadrul Universității din Finlanda de Est, a fost publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică....
Un nou studiu publicat în American Journal of Physiology – Regulatory, Integrative and Comparative Physiology sugerează că persoanele în vârstă care au o dietă bogată în sare și-ar putea pune în pericol sănătatea. Pe măsură ce organismul îmbătrânește, anumite funcții ale sale scad &ici...
Un studiu realizat în cadrul Universității Lund (Suedia), publicat recent în British Journal of Nutrition susține faptul că includerea orzului în dieta zilnică poate să reducă riscul de a dezvolta diabet zaharat tip 2 și poate conduce la îmbunătățire...
Capsaicina, ingredientul activ din alimentele picante are acțiune antioxidantă, anti-inflamatoare și anticancerigenă, conform studiilor realizate până în prezent, majoritatea fiind studii de laborator....
Potrivit unui nou studiu realizat în cadrul Departamentului de Microbiologie și Imunologie al Universității Stanford (California), consumul scăzut de fibre alimentare poate afecta microflora intestinală și implicit buna funcționare a sistemului diges...
Un studiu realizat în anul 2015, condus de University of California din San Fracisco și Touro University din California, a evaluat efectele scăderii consumului de zahăr adăugat la copii obezi, fără a fi modificat aportul caloric zilnic sau nivelul de...
Un nou studiu sugerează că o alimentație bogată în grăsimi saturate, zahăr și o cantitate scăzută de fibre determină o calitate nesatisfăcătoare a somnului. Cu cât este mai mare cantitatea de fibre consumate, cu atât perioada de somn cu unde lente (somnul profund) este mai crescută. În schimb, energia mare obț...
Alimentele bogate în flavonoide sunt utile în tratarea disfuncțiilor erectile, conform unui studiu realizat de către cercetători din cadrul Universității Harvard. La studiu au participat aproximativ 50.000 de bărbați de vârstă mijlocie, ce au fost mo...
O meta-analiză a 45 de studii realizată de cercetătorii de la Universitatea Yale a arătat că publicitatea din industria alimentară la care suntem expuși (în special cea vizuală) ne influențează semnificativ comportamentul alimentar. ...
Un studiu publicat în jurnalul Health Psychology a arătat care sunt efectele adverse ale consumului de alcool asupra capacității de autocontrol a unei persoane când vine vorba de ingestia alimentelor. ...
De mai multe ori avem tendința de a mânca și atunci când nu resimțim senzația de foame. Având în permanență la dispoziție o gamă variată de produse alimentare apetisante și gustoase, tindem să nu mai consumăm alimentele doar atunci când este cu adevărat nevoie. Un studiu publicat în Journal of th...
Studii anterioare au arătat ca un consum moderat de cafea poate preveni apariția diabetului de tip 2. Într-un studiu recent publicat în Journal of Natural Products s-a arătat și care sunt acești compuși ce contribuie la efectul benefic. ...
Nucile conțin numeroase substanțe nutritive cum ar fi grăsimi nesaturate, proteine, minerale și vitamine. Sunt singurele fructe cu coajă lignificată ce asigură o cantitate semnificativă de acid alfa-linoleic, o formă vegetală de Omega-3....
Pentru a răspunde la această întrebare, o echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan a realizat un studiu în cadrul căruia 620 de persoane au fost solicitate să evalueze 35 de alimente în funcție de cât de irezistibile erau acestea pentru ei. Ca instrument de evaluare s-a utilizat Scala Yale a Dependenței...
Consumul de alimente pe bază de soia sau care conțin izoflavoni din soia ar putea avea un efect protector împotriva osteoporozei. Aceasta este concluzia unui studiu preliminar realizat de cercetători de la Universitatea din Hull, prezentat în cadrul Conferinței Anuale a Societății pentru Endocrinologie. Osteoporoza constă î...
O analiză amănunţită publicată în Journal of Epidemiology and Community Health sugerează că un consum ridicat de peşte ar putea reduce riscul de depresie. ...
Nu mai este de mult o noutate faptul că alimentele de tip fast food nu sunt cea mai fericită alegere dacă ținem la sănătate. Totuși, în ciuda aditivilor și a altor substanțe chimice cu efecte negative, gustul bun al unui Big Mac (unul dintre cele mai populare dintre produsele fast food) ne face de multe ori să nu îi putem rezi...
O dietă echilibrată, bazată pe fructe, legume și oleaginoase poate reduce riscul de apariție a depresiei, conform unui studiu publicat în jurnalul BMC Medicine. ...
Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh şi Dundee din Scoţia au descoperit o proteină naturală care poate fi adăugată în îngheţată pentru a o face mai rezistentă la căldură. Proteina, denumită BsIA, are capacitatea de a lega aerul, grăsimile şi apa, permiţând îngheţatei să rămână mai mult...
Ardeiul iute ar putea sta la baza unor tratamente pentru obezitate și prevenirea câștigului în greutate, după ce un studiu recent a identificat modul în acesta acționează asupra stomacului....
O analiză realizată pe baza a 123 de studii pe tema grăsimilor din alimente și a sănătății cardiovasculare a ajuns la concluzia că grăsimile trans sunt cele răspunzătoare de boala coronariană, cele saturate neavând nicio legătură. Deși majoritatea recomandărilor sunt de a limita consumul de grăsimi saturate (înt&a...
Băuturile îndulcite sunt considerate a fi un factor major în dezvoltarea unor afecțiuni precum obezitatea, diabetul de tip 2 și cariile dentare. Sunt aproximativ 10 lingurițe de zahăr adăugate într-o singură doză (330 ml) de Coca-Cola. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un maximum de 6 lingurițe de zahăr a...
Includerea produselor picante în alimentație se pare că ar corela cu un risc mai mic de mortalitate, asociere valabilă și pentru decesul cauzat de afecțiuni precum cancerul, ischemia și afecțiunile respiratorii.Studiul care a ajuns la această concluzie a fost publicat în jurnalul BMJ și este unul observațional, deci rezultatel...
Pe lângă gusturile clasice, de bază, pe care le cunoaștem (dulce, sărat, acru, amar și umami) se pare că mai există încă unul - gustul pentru grăsimi. Cercetătorii au descoperit că acesta este un gust distinct, dar nu e nici pe departe pe cât de delicios am crede. Chiar dimpotrivă, cercetătorii spun că „est...
Efectele probioticelor asupra menținerii sănătății depind de sursa lor, respectiv de alimentele, băuturile sau suplimentele care le furnizează, conform unui studiu publicat în jurnalul Applied and Environmental Microbiology....
O alimentație bogată în grăsimi trans, folosite în general pentru a îmbunătăți gustul, textura și termenul de garanție al produselor, se pare că ar fi asociată cu o afectare a funcțiilor memoriei. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat în cadrul Universității din California.Cei 1018 de participanți ...
Conform unui studiu publicat în jurnalul Heart (studiul EPIC-Norfolk), consumul a 100 g de ciocolată zilnic poate duce la scăderea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare și accident vascular cerebral (AVC). ...
Un grup de cercetători chinezi au creat un nou tip de carne, adăugând la carnea de vită obișnuită acizii grași esențiali asociați cu uleiul de pește. Primele rezultate au fost publicate în jurnalul științific Biotechnology Letters și studiile sunt încă în derulare, fiind vorba de un program mai amplu de cercetar...
Disfuncția erectilă reprezintă incapacitatea de a obține o erecție suficient de fermă pentru a iniția actul sexual, fiind cea mai frecventă formă de disfuncție sexuală la bărbați. Afectează mai mult de 18 milioane dintre bărbații din SUA cu vârsta mai mare de 20 de ani. Disfuncția erectilă este o afecțiune care poate f...
Un studiu recent, publicat în jurnalul științific Neurology pune în evidență încă o dată beneficiile unei alimentații sănătoase pentru organism, de data aceasta pentru creier. Este vorba mai exact despre protecția pe care o oferă împotriva declinului cognitiv. Pe de altă parte, consumul de alimente prăjite, carn...
Un recent studiu științific arată că este suficient să consumați alimente grase timp de 5 zile pentru a fi afectați în mod negativ....
Un regim alimentar bogat în cereale integrale și fibre este asociat cu un risc mai redus de deces prematur, arată un recent studiu științific, publicat în revista BMC Medicine....
Specialiștii IFT (Institute of Food Technologists) prezintă publicului 9 „super fructe și semințe” cu multiple efecte benefice asupra stării de sănătate. Printre acestea se numără semințele de in, de floarea-soarelui, de dovleac, coacăzele și afinele...
O dietă alimentară bogată în arahide ar putea reprezenta secretul unei stări de sănătate mai bune și, implicit, al unei vieți mai longevive, arată un recent studiu științific. ...
Pe lângă numeroasele beneficii asupra sănătății, o alimentație adecvată se pare că ar proteja și plămânii împotriva bolilor respiratorii, în principal împotriva riscului de boala pulmonară cronică obstructivă, după cum arată rezultatele unui studiu longitudinal recent publicat și realizat pe 120 000 de ...
În încercarea de a slăbi, un consum mai mare de fibre ar putea susține procesul pierderii kilogramelor în plus, oferind și beneficii pentru sănătate. Aceasta este ipoteza pe care o echipă de cercetători din cadrul Universității din Massachusetts a testat-o într-un studiu, dorind să arate că un stil alimentar bazat...
Consumul de fast-food, mai ales de către copii, este un subiect extrem de discutat deopotrivă de nutriționiști, medici, părinți și alți specialiști implicați în educarea și dezvoltarea copiilor, mai ales după ce cercetările științifice au indicat efectele negative pe care aceste alimente le au asupra sănătății, de la obezit...
În cadrul proiectului de cercetare HealthBread a fost creat un nou tip de pâine care îmbină beneficiile nutritive ale pâinii negre cu calitățile senzoriale ale pâinii albe....
Dietele care promovează un regim alimentar bazat pe trei mese pe zi ne influențează negativ starea de sănătate, susține un studiu recent. În schimb, cercetătorii afirmă că postul ajută la protejarea celulelor creierului și la micșorarea tumorilor. ...
Un studiu realizat în cadrul unei colaborări a două universități din Marea Britanie a arătat că urmarea unei diete mediteraneene combinată cu exerciții fizice au efecte semnificative asupra stării de sănătate, care durează timp de 12 luni de la urmarea acestui regim alimentar. Participanții, persoane cu vârsta peste 50 de a...
Un studiu realizat în cadrul Universității Gothenburg a arătat că suplimentele nutritive de omega 3 și omega 6 ar putea fi utile în tratamentul copiilor și adolescenților cu ADHD. În general tratamentul pentru această tulburare este medicamentos, însă nu dă rezultate pentru toți. ADHD este o tulburare care const...
O metaanaliză recentă realizată de cercetătorii de la Harvard explică de ce cafeaua nu are aceleași efecte asupra tuturor și de ce „excesul” este definit diferit de la o persoana la alta. Cercetarea de față a inclus peste 120.000 de persoane...
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni